Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
26.04.2021 10:48 - На час по лъжичка, за да няма пресищане...
Автор: batogo Категория: Хоби   
Прочетен: 1826 Коментари: 7 Гласове:
18

Последна промяна: 01.05.2021 17:28

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
          Ако човечеството, преди две хилядолетия, беше осъзнало Силата на Божията Любов, Мъдрост, Истина, Духовна Светлина и Благодат, които Божият Син дойде да донесе на Земята и да подари на нас, хората по Божия Воля, за да надраснем животинското у себе и да изчистим сърцата и душите си, като приемем Вечните Духовни Принципи и Ценности на Божият Промисъл за своя истинска същност, и ги превърнем в своя пътеводна светлина, в начин на мислене и живот, осъществайки тези Вечни Принципи и Ценности в земния си път, Светът отдавна щеше да е загърбил изкушенията на злото и хищническите си инстинкти, които му носят само нещастия и разрушение.
           Светът щеше да е познал Хармонията на Чистото Съзнание, спестявайки си трагедията, която преживява и до днес в невежеството си!
           Обаче Светът избра да си остане животински, невеж – сбирщина от хищници и жертви в човешки образ, и с всички сили, стръвно да реже клона, от който се храни, и на който живее?!?!
           Нека в дните на Смирение и Прошка, предшестващи Великият Ден на Възкресението на Спасителя, Който Бог ни изпрати за спасение а ние разпнахме, заслепени от егоцентричните си цели и болни амбиции, погледнем в душите и сърцата си и възкресим в себе си Любовта, Мъдростта, Истината, Светлината и Силата Божия, дарени ни от Всевишния посредством Светия Дух, вложен от Него в нас, за да познаем Истинския Живот и да поемем по Истинския, Духовен Път на осъзнаване, творчество, хармония и усъвършенстване като достойни Божии Творения!

                                                                      С цялото ми уважение:
Огнян Узунов.

P.S. Нека Христовият Дух и Съзнание този път истински възкръснат в душите и сърцата на повече от нас, за да намерим и поемем по Добрия Път, осветен от Божията Любов, Мъдрост и Истина, като не позволяваме вече нищо да ни отклонява от Него!
Весело посрещане на Великия ден с благодарност и смирение пред Създателя!

                                                                



Гласувай:
18


Вълнообразно


1. notfun - кои, НИЕ?? "разпнахме "йисус"?...Евреите,или фарисеите, или Плебса, или Пилат? Йуда, или Може би Бог?
26.04.2021 11:00
АЗ, НЕ съм )

освен това..
АЗ съм АЗ..
Ти си Ти...
Дела, е Баба Дела...
Роса, е Роса..
а, Бог е тоз, който Е!

...не съм съгласна с такива...ментални "негативни" конструкции..рано рано в понеделник! и изобщоо, съжалявам..
хубав ден, от мен..
Юлия
цитирай
2. batogo - !!!:))) И аз съжалявам, че нещо от смисъла на текста ти е убягнало, Юлия!
26.04.2021 13:58
Бог Е Този, Който Е... Всеки отговаря за собствените си избори, но всички сме отговорни пред Висшия Разум, който ни е създал и благословил чрез Светия Дух с Живот...
Бъди жива и здрава!
цитирай
3. notfun - ....не Бог,НИЕ се самосъздаваме...
26.04.2021 15:32
така, сме "направени", по Образ и подобие..божие))
Точно този период, е Падането в Трета плътнист, т н Луцуферова матрица/ дуална и полярна ментална конструкция..
виждам, въртим се в кръг, и надали, ще намерим..къде му е петият ъгъл..)
всеки ,сам, и докъдето..стигне...
благодаря за отговора!
цитирай
4. wonder - Амин!
26.04.2021 18:26
Амин!
цитирай
5. batogo - !!!:))) Благодаря, Wonder!
27.04.2021 10:49
Да бъде за всички ни!
цитирай
6. donchevav - Ако човечеството преди две хиля...
01.05.2021 17:13
Ако човечеството преди две хилядолетия "беше осъзнало Силата на Божията Любов, Мъдрост, Истина, Духовна Светлина и Благодат", нямаше да има смисъл великата саможертва на Божия син в името на човеците и тяхното спасение. Но и това беше Божий Промисъл - защото знайно е - хората са слаби, грешни и склонни да повтарят грешките си, без да се поучат от тях. Толкова по-голямо трябва да бъде изкуплението, по-жива кръвта, която Божият син проля за нас! Този акт на свято себеотдаване и жертвеност в името на другите би трябвало да засили смирението ни и да укрепи вярата ни. И да ни доведе до истината, че само тя, вярата, може да ни завърне в правия път, да пречисти душите ни, изгаряйки в тях недостойното, себичното и животинското, и изпълвайки ги с хармония и истинност, с любов и доброта, мъдрост и светлина, да ни спаси от самите нас и ни приближи отново към Него. Защото Той е Истината и Светлината, и Спасението.
Това казва сърцето ми, скъпи Оги, като отговор на пламенните слова в твоето чудесно ново есе, нова лъжичка мъдрост и просветление, за което ти благодаря. Казва го сърцето, разбират го и умът, и душата - но тялото, онова, грешното, земното, презряното, вечно обругавано и заклеймявано - и често вземащо власт над разума, над добродетелността и ангелското в нас, казва друго. Говори ми за страха от пандемията и самосъхранението, за бедността и лишенията и пътищата за спасение, често грешни и беззаконни, за егоистичните пориви към лично щастие и любов, нерядко несподелени и мъчителни, за студ, за глад, за копнения и стремежи - които така лесно ни отклоняват от правия път, от Пътя към Него. Затова пиши - ти имаш своя дан в пътя към помирението и хармонизирането между тия непримирими наши човешки същности - грешното тяло и божествената ни душа, разпъващи на кръст земното ни съществование между Земята и Небето, между Ада и Рая.

Светли Великденски празници, здраве и пролетен дух на обновление и пречистване!
цитирай
7. batogo - !!!:))) Благодаря ти, Вени, за това дълбоко, мъдро, истинно отношение към Живота!
01.05.2021 18:12
Благодаря ти и за чудесните пожелания!
Нека Бог те дарява с добро здраве, пълноценен живот, светлина и благодат!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: batogo
Категория: Хоби
Прочетен: 1773743
Постинги: 652
Коментари: 4522
Гласове: 41523
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031